perjantai 15. syyskuuta 2017

Särkileipä italialaisittain

Särkileipä on hienon tasapainoinen kokonaisuus. Se yhdistää tuttuja makuja uudella tavalla. En ole itse ainakaan ennen syönyt buffalamozzarellaa ja särkeä samassa annoksessa. Ohjeen löysimme Järki särki-säilykkeen facebooksivulta
Kokeilimme suomalaistaa leipiä korvaamalla mozzarellan leipäjuustolla. Italianjuusto kuitenkin voitti tällä kertaa maukkaudessaan. Basilika on ehdoton raikastaja, muuten maut leivässä voivat käydä pidemmän päälle liian tuhdeiksi.

Korvasimme alkuperäisen ohjeen perunarieskat littanoilla leipäpaloilla. Huokoisempi leipä olisi ollut varmaan parempi, jolloin osa öljystä olisi imeytynyt leipään sisälle. Täytynee kokeilla niillä perunarieskoillakin joskus ja mikä jottei ihan pizzapohjallakin. 

ITALIALAISHENKISET SÄRKILEIVÄT

4 leipäpalaa tai rieskaa
1 pallo (buffala)mozzarellaa
1 prk Järki Särki luomutomaatti & yrtit-säilykettä
kirsikkatomaatteja
basilikaa 
mustapippuria 
(suolaa)

Kuumenna uuni täysille. 
Leikkaa tomaatit siivuiksi. 
Revi mozzarella paloiksi. 
Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Laita tomaattisiivut leiville. Haarukoi tähän päälle särkisäilykkeen palat. Valuta päälle myös öljy. Nostele ylle mozzarellapalat. 
Paahda uunissa noin 5 minuuttia. 
Ota pois uunista, mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Revi päälle reilusti basilikanlehtiä. 

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on! Aivan ihania makuja - tuhtia ja raikasta yhdessä.

      Poista
  2. Mä olen aivan ihastunut Järki Särkeen - molempiin makuihin. Sitä on syöty perunan, leivän ja pastan kanssa. Mielestäni oikein hyvä vaihtoehto säilyketonnikalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös - sekä ideasta, mausta että helppoudesta.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin