keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Halstratut muikut ja tillikastike


Tästä ei ruoan valmistaminen paljon yksinkertaisemmaksi voi mennä. Raaka-aineita on vain muutama ja valmistus helppoa. Vaikein osuus taitaa olla pienten muikkujen pysyminen halsterissa. 
Halstratut muikut ovat paitsi herkullista myös mukavan rentoa syötävää: kalasta kiinni, upotus tillikastikkeeseen ja suuhun vaan!

Tyttäremme tuumaili siinä kaloja dipatessaan, että kastike sopisi hyvin varmaan myös sipseille.

Muikut tarjottiin meillä osana pikkuannoksista grillimenuta

MUIKUT HALSTERISSA 

muikkuja
10 % :sta suolavettä
voisulaa

Suolaa muikkuja puolisen tuntia vedessä johon olet sekoittanut suolaa.
Laita muikut halsteriin.
Sivele kalat voisulalla.
Kypsennä grillissä (avotulella) kunnes kaloissa on kaunis väri.

TILLIKASTIKE

ranskankermaa
tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikeaineet keskenään.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, kyllä muikkuja pitää dillikastikkeeseen dipata, ellei sitten vietnamilaiseen kastikkeeseen :). Maukasta juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ei ole tullut mieleenkään. Täytyykin joskus kokeilla. Hyvää Juhannusta!

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin